Čo je QR Kód?

Omrzeli vás už nespoľahlivé čiernobiele čiarové kódy? Prechádzate okolo zaujímavej reštaurácie a chcete si o nej získať čo najviac informácií? A to dokonca hneď? Máme pre vás riešenie. Revolúciu v oblasti informačných technológií. Čoskoro samozrejmosť aj vašich každodenných dní. Predstavujeme vám QR kódy!

O čo vlastne ide?

QR predstavuje skratku anglických slov Quick Response (rýchla odozva). A to doslova. Cez váš mobilný telefón si stačí len pohodlne vyfotiť QR kód a vďaka klasickej aplikácii „qr čítačka“ sa vám behom sekundy rozšifrujú znaky kódu. Takýmto spôsobom sa k vám rýchlo a hlavne pohodlne dostane text, vizitka či dokonca celý internetový odkaz. Informácie neboli nikdy dostupnejšie!

Ako si pomocou QR kódov uľahčiť život? Malý „návod“ nájdete aj v tomto videu:

Či si už budete jeho výhody užívať na posedení s priateľmi v kaviarni, alebo sa vám stane neodmysliteľným pomocníkom pri vašej podnikateľskej činnosti, QR kód oceníte v ktorejkoľvek z oblastí vášho profesného či súkromného života. Zákazník sa vďaka nemu môže o webstránke vašej spoločnosti dozvedieť behom pár sekúnd. Blahoželania s interaktívnym odkazom nanovo objavia svoje stratené čaro. A ešte omnoho viac!

To však ani zďaleka nie je všetko. Využitie QR kódov v súčasnosti nepozná hranice. Tie závisia len na ľudskej kreativite…

Pridaj komentár